Online zelfhulp

Reinier van Arkel biedt voor verschillende problemen online trainingen of digitale behandelmethoden die naast de reguliere vormen van behandeling worden ingezet.

Online zelfhulp

Bij Reinier van Arkel kunt u voor verschillende problemen een gratis zelfhulptraining volgen via Online Zelfhulp.

Preventie

De trainingen werken preventief en zijn helpend als uw klachten niet te ernstig zijn. In veel gevallen lukt het door het volgen van de online training klachten te verminderen of volledig onder controle te krijgen. Om deze online training te volgen, hoeft u niet in behandeling te zijn bij Reinier van Arkel of Ypse. U heeft dan ook geen verwijzing nodig om hieraan deel te nemen.

Ook als uw klachten ernstiger zijn en u hiervoor in behandeling bent bij Reinier van Arkel of een andere zorgaanbieder, kan de training u ondersteunen en praktische handvaten bieden. Een online training kan dus prima naast een lopend contact bij Reinier van Arkel gevolgd worden. Soms zal uw hulpverlener u zelfs vragen om een bepaalde cursus te volgen.

Heeft u nog geen behandelcontact bij Reinier van Arkel en ervaart u na het volgen van de training nog problemen? Dan adviseren wij u om deze klachten bij uw huisarts kenbaar te maken. Deze kan u zo nodig doorverwijzen voor verdere hulp of begeleiding.

Gratis

Het volgen van een training is gratis. Om maximaal voordeel uit de training te halen is het belangrijk dat u er serieus mee bezig bent. Zo is het belangrijk om voldoende tijd en aandacht aan de training te besteden en deze helemaal af te ronden. Hieronder ziet u welke trainingen beschikbaar zijn en voor welke klachten en problemen de training geschikt is. Klik op de naam van een training voor meer informatie erover.

Welke modules zijn er?

Beter slapen

Word je 's ochtends niet uitgerust wakker? Ga op eigen tempo aan de slag voor een betere nachtrust! In deze zelfhulptraining leer je in een aantal stappen de basis voor betere slaapgewoonten.

Pak je somberheid aan

Heb je last van somberheid? Je kunt er iets aan doen! In de training Pak je somberheid aan krijg je informatie over somberheid. Je onderzoekt hoe jouw somberheid in elkaar zit en je leert stapje voor stapje wat je kunt doen om je minder somber te voelen.

Fluitend naar je werk

De training 'Fluitend naar je werk' is ontwikkeld voor iedereen die (langdurige) werkstress ervaart en hierdoor met minder plezier naar het werk gaat.

Zelfhulptraining betrokken omgeving

Als naaste van iemand met psychische klachten wordt er veel van je gevraagd. In deze training krijg je tips en trucs om anders om te gaan met de situatie van je naaste en jou. Met oefeningen ga je hiermee aan de slag. Zo leer je om meer balans aan te brengen in de zorg voor de ander en de zorg voor jezelf.

Minder piekeren

Pieker je veel? Je kunt er iets aan doen! In de training Minder piekeren leer je hoe je je gepieker onder controle kunt krijgen.

Je probleem in kaart

Voordat je met je klachten of problemen aan de slag gaat, helpt het om helder te hebben wat er speelt. Met deze zelfhulptraining begin je met het in kaart brengen van je eigen situatie. Ga op je eigen tempo aan de slag!

Mindfulness

Wil je meer mindful in het leven staan? In deze zelfhulptraining maak je kennis met mindfulness. Ga op je eigen tempo aan de slag!

Oefenen met ontspannen

Gestrest of gespannen? Ga op je eigen tempo aan de slag om weer te ontspannen! In deze zelfhulptraining leer je door middel van korte oefeningen hoe je je bewust kunt worden van je spanning. En vooral: hoe je die spanning los kunt laten.

Start je persoonlijke route

Wat is een persoonlijke route? En wat kun je ermee? In deze korte module wordt hier in een filmpje antwoord op gegeven.

Zelfbeeld

Voel je je vaak onzeker? Of heb je negatieve gedachten over jezelf? Ga op je eigen tempo aan de slag met het verbeteren van je zelfbeeld! Met deze zelfhulptraining zet je de eerste stappen naar een meer positief zelfbeeld.