Wat weet jij er nou van? Lotgenotengroep suïcidale gedachten

Heeft u de gedachte dat het allemaal niet meer hoeft, dat het leven niets moois meer te bieden heeft? Wilt u daar eens over praten met mensen die hetzelfde meemaken? Wilt u weten hoe anderen er mee omgaan?

Soms komt het voor dat u met uw verhaal, uw gedachten, niet terecht kunt bij uw hulpverlener of uw omgeving. Dat kan omdat u het niet wilt, of u wil hen niet belasten met dat wat u bezighoudt. Het kan ook zijn dat u het niet durft omdat u zich schaamt of bang bent voor de reacties die dat teweegbrengt.

Het praten over suïcidale gedachten met mensen die deze gedachten herkennen kan veel opluchting brengen. Omdat u onbevangen kunt praten over wat u bezighoudt zonder dat er een oordeel gegeven wordt. Of omdat het ontmoeten van mensen die hetzelfde meemaken u laat beseffen dat u niet de enige bent die met suïcidale gedachten rondloopt.
Kom dan naar de lotgenotengroep voor mensen met suïcidale gedachten. Een kleine groep mensen die met dezelfde gedachten rondlopen als u. De groep wordt begeleid door ervaringsdeskundigen die het zelf hebben meegemaakt. Die weten hoe fijn het is er eens gewoon over te kunnen praten.

De lotgenotengroep is een samenwerking van Stichting Suïcide Preventie en Herstelacademie De Stijl, onderdeel van Reinier van Arkel.

Praktische informatie

De lotgenotengroep bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 1,5 uur.
Periodiek starten er groepen. Op de website van Stichting Suïcide Preventie leest u de eerstvolgende datum waarop een groep van start gaat. Hier kunt u ook terecht voor meer informatie, zich aanmelden voor de groep of vragen stellen

De lotgenotengroep vindt plaats bij:
Herstelacademie de Stijl Taxandriaplein 1d 5212 TW ’s-Hertogenbosch

Bovenstaande tekst is ook in een folder beschikbaar. Klik hier om naar de folder te gaan.