Behandeling

De persoonlijkheidsstoornis ontstaat vaak bij jonge mensen die veel veranderingen doormaken in hun leven. Studeren, op kamers gaan, gaan werken, een serieuze relatie; het kunnen allemaal triggers zijn waar iemand met een persoonlijkheidsstoornis extra sterk op reageert, met alle gevolgen van dien. Soms krijgen mensen minder klachten naarmate ze ouder worden en hun leven stabieler wordt.

Voor de behandeling van de persoonlijkheidsstoornis zijn er verschillende therapie-mogelijkheden die door het centrum Adolescentenpsychiatrie worden aangeboden.

Vroege interventie borderline en emotieregulatie (VIBE)

Vroegtijdig en op maat behandelen van jongeren met beginnende persoonlijkheidsproblemen, dat doen we met VIBE. VIBE is een laagdrempelige, kortdurende behandeling voor kinderen en adolescenten (12-23 jaar) - en hun ouders - met milde tot matige emotieregulatie- en borderlinepersoonlijkheidsproblemen. 
Folder VIBE
Infographic VIBE

Ambulante groepstherapie

Groepspsychotherapie is een vorm van psychotherapie, waarbij de deelnemers in groepsverband inzicht proberen te krijgen in hun problemen. In contact met anderen in de groep blijven vaak dezelfde patronen, gevoelens en gedachten terugkomen als in het dagelijkse leven. Tijdens de groepstherapie wordt gekeken om welke patronen het gaat, wat die betekenen en hoe die veranderd kunnen worden. 

Centrum Adolescentenpsychiatrie 

Het centrum Adolescentenpsychiatrie is een expertisecentrum en biedt verschillende specifieke vormen van diagnostiek en specialistische behandeling aan adolescenten en jongvolwassenen (16 t/m 23 jaar) met ernstige en complexe psychiatrische problemen. Meer informatie