Dyslexie

Kinderen met dyslexie hebben ernstige problemen met lezen en spellen. Zij hebben moeite met het maken van een koppeling tussen geschreven taal en gesproken taal. Ze zien een woord, maar herkennen het woord niet; ze zien een letter, maar herkennen de klank niet. Dyslexie wordt ook wel woordblindheid genoemd.

Sommige kinderen met dyslexie hebben een traag leestempo en lezen de woorden spellend. Andere kinderen hebben een hoog leestempo, maar maken daarbij veel fouten door te raden. Ze maken vaak veel spellingsfouten bij het schrijven, schrijven traag, zeer slordig of onleesbaar en maken veel doorhalingen. Sommigen kinderen spellen één bepaald woord op een bladzijde op verschillende manieren.

De Dyslexiepoli biedt diagnostiek en behandeling aan kinderen vanaf 7 jaar, met ernstige lees- en/of spellingsproblemen. De behandeling kan gestart worden, zo lang kinderen op de basisschool zitten. Als je in behandeling komt bij de dyslexiepoli beginnen we opnieuw met het leren lezen en schrijven. We starten met het aanleren van klanken bij letters en bouwen het vanaf daar langzaam op. Dit doen we door middel van oefeningen en spelletjes. We leren je de spellingsregels en leren ze vaardigheden die je nodig hebt bij het lezen en schrijven. Ook leren we je om met dyslexie om te gaan, zodat je er minder last van hebt.

Meer informatie: www.dyslexiepoli.nl