Art Brut Biënnale met werk van cliënten Reinier van Arkel

Dit jaar doen voor de eerste keer ook clienten van Reinier van Arkel mee aan de Art Brut Biënnale die van 25 mei t/m 3 juni in Hengelo wordt georganiseerd.

Het werk van cliënten van de dagbesteding het Crea-atelier en het Werkhuis is in Hengelo te bewonderen. Het thema van de Art Brut Biennale is dit jaar 'Eigen-Wijzer'. Art Brut gaat over kunst in zijn meest directe en ongeremde vorm. Puur en onbevangen, gemaakt door kunstenaars met een psychische problematiek of een verstandelijke beperking. Hun werk verdient de aandacht van het grote publiek. De Art Brut Biënnale biedt daarvoor het podium: krachtige kunst in de vorm van exposities, workshops, lezingen, films, theatervoorstellingen en andere optredens. Het evenement wordt in 2018 voor de derde keer georganiseerd. Vanwege het grote aantal bezoekers van de eerste Art Brut Biënnale in 2012 en 2015 is het aantal dagen verlengd van 6 naar 9.

Programma
Naast de expositie maken diverse activiteiten een wezenlijk onderdeel uit van de Art Brut Biënnale 2018. 
Er is een continu filmprogramma. Er zijn workshops waarin u zelf aan de slag kunt gaan. Lezingen gaan over diverse aspecten die een relatie hebben met de Art brut activiteiten. Special Arts uit Amersfoort verzorgt weer een bijzonder programma. In de avondprogramma's is er een keur aan zeer diverse activiteiten waaronder, theater, muziek, dichters. Bij de verschillende onderdelen presenteren we de reeds aangemelde en toegekende activiteiten. Een groeiende reeks dus.

De Art Brut Biënnale vindt plaats op het terrein van hazemeijerhengelo in Hengelo (voormalig Creatieve Fabriek). Parkeren kan op de parkeerplaatsen rondom het Hazemeijer. Het complex is 8 minuten lopen van Station Hengelo.

Naast de beide expositiehallen zijn ook een theaterzaal, een foyer vergaderruimtes voor uiteenlopende activiteiten en een café/restaurant te vinden. Hazemeijer Hengelo geldt als een bijzondere locatie voor exposities, is goed bereikbaar voor publiek en beschikt over ruime parkeergelegenheid. Een veilige plek voor de werken, de kunstenaars en de bezoekers.

Bezoekadres
Hazemeijer Hengelo
Tuindorpstraat 61 (ook wel F.Hazemeijerstraat 400)
7556 CS Hengelo

Openingstijden
Opening tentoonstelling: vrijdag 25 mei 2018, 20.00 uur. 
Tentoonstelling: zaterdag 26 mei t/m zondag 3 juni 2018. Dagelijks van 10.00 uur tot 20.00 uur
Dagelijkse rondleidingen om 11.00 uur, 14.00 uur en 16.00 uur. (aanmelden kan bij binnenkomst)
Avondprogramma start dagelijks om 19.30 uur. 

https://www.artbrutbiennale.nl


Terug naar overzicht