PsyTalk: informatieavond bipolaire stoornis

Wil je meer weten over hoe psychische aandoeningen ontstaan, hoe ze worden gediagnosticeerd en behandeld? Welke misverstanden erover bestaan en hoe je er als cliënt of naaste het beste mee om kunt gaan?
Bezoek dan PsyTalk: informatieavonden voor cliënten, familie en belangstellenden door (ervarings-)deskundigen van Ypse en Reinier van Arkel.

Op donderdag 22 november staat de aandoening bipolaire stoornis centraal tijdens de PsyTalk. 
De bipolaire stoornis, ook wel manische depressiviteit genoemd, is een stemmingsstoornis. Periodes van extreme opgewektheid en extreme somberheid wisselen elkaar af. Ook zijn er periodes waarin het redelijk rustig is en iemand ‘normaal’ functioneert. In de extreem opgewekte, ook wel manisch genoemde, periodes denkt iemand de hele wereld aan te kunnen. Hij of zij slaapt dan heel weinig en geeft bijvoorbeeld veel meer geld uit dan eigenlijk kan. Uiteindelijk raakt de manische persoon uitgeput en komt vervolgens in een stemming van grote somberheid terecht. Het kan zijn dat de aangerichte ‘schade’ op dat moment ook moeilijk te overzien is. Vaak ziet de omgeving de eerste tekenen van een manische periode bij hun partner of familielid. Degene met de bipolaire stoornis is zich er meestal minder goed van bewust.

De Psytalk bijeenkomsten duren van 19.00 tot 21.00 uur (inloop vanaf 18.45 uur) en vinden plaats op onze locatie aan de Bethaniestraat 2 ’s-Hertogenbosch. Er is parkeergelegenheid aan de Bethaniestraat 10.

Deelname is gratis, vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld.
Dat kan via clientenraad@reiniervanarkel.nl o.v.v. Psytalk

De bijeenkomsten vinden doorgang bij een minimaal aantal aanmeldingen van 20 personen. Kan de avond geen doorgang vinden dan informeren we je twee dagen voorafgaand aan de bijeenkomst.