PsyTalk: informatieavond Autisme Spectrum Stoornis

Wil je meer weten over hoe psychische aandoeningen ontstaan, hoe ze worden gediagnosticeerd en behandeld? Welke misverstanden erover bestaan en hoe je er als cliënt of naaste het beste mee om kunt gaan?
Bezoek dan PsyTalk: informatieavonden voor cliënten, familie en belangstellenden door (ervarings-)deskundigen van Ypse en Reinier van Arkel.

Op donderdag 17 januari 2019 staat de aandoening Autisme Spectrum Stoornis centraal tijdens de PsyTalk. 
Autisme Spectrum Stoornis is een aangeboren aandoening in de hersenen, die zorgt voor beperkingen op verschillende gebieden. Zo heeft iemand met autisme vaak moeite met sociale contacten. Hij of zij begrijpt  anderen niet goed, en wordt zelf door anderen ook niet goed begrepen. Taal kan een probleem zijn. Iemand met autisme neemt woorden vaak letterlijk en heeft moeite met het begrijpen van grapjes. Ook dat zorgt dan voor lastige situaties met andere mensen. Vaak hebben kinderen en volwassenen met autisme veel belangstelling voor één of twee specifieke onderwerpen. Over dat onderwerp weten ze dan heel veel. Al het andere vinden ze minder interessant. Ook komt het vaak voor dat mensen met autisme graag vasthouden aan bepaalde routine en patronen. En vinden ze het prettig als alles altijd op dezelfde manier gebeurt.

De Psytalk bijeenkomsten duren van 19.00 tot 21.00 uur (inloop vanaf 18.45 uur) en vinden plaats op onze locatie aan de Bethaniestraat 2 ’s-Hertogenbosch. Er is parkeergelegenheid aan de Bethaniestraat 10.

Deelname is gratis, vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld.
Dat kan via clientenraad@reiniervanarkel.nl o.v.v. Psytalk

De bijeenkomsten vinden doorgang bij een minimaal aantal aanmeldingen van 20 personen. Kan de avond geen doorgang vinden dan informeren we je twee dagen voorafgaand aan de bijeenkomst.