Kunst & Kitsch veiling

Opbrengsten bestemd voor Dag van de Verwenzorg

Reinier van Arkel bestaat 575 jaar: tijd om op te ruimen! De bezem is door de zolders en kelders gehaald. Het leverde bijna 100 kavels op; kunst en curiosa uit de geschiedenis van onze instelling. Deze worden geveild op donderdag 15 juni a.s. De opbrengsten van de veiling komen ten goede aan de Dag van de Verwenzorg die in het kader van het jubileumjaar voor cliënten wordt georganiseerd op 10 oktober.

Kijkmiddag
De kavels zijn op hun waarde beoordeeld door taxatiebureau Korst & Van der Hoeff. De startbedragen van de kavels op de veiling zijn aanzienlijk lager dan de taxatiewaarde! Op 14 juni kunt u de objecten bezichtigen in de Tussenschakel/ voormalige Stenen Hut tussen 12.00 en 15.00 uur. Adres: Parklaan 3, 5261 LW in Vught. 

Veiling
Op donderdag 15 juni van 16.00 tot 18.00 vindt de veiling plaats in de Tussenschakel/voormalige Stenen Hut. Veilingmeester is Eddy van Doorn, voorzitter Raad van Bestuur.  

De veiling is voor iedereen en gratis toegankelijk! Uw eventuele aankopen dienen ter plekke contant betaald te worden. Uw aankoop kunt u, na betaling, direct na afloop van de veiling meenemen of ophalen op vrijdagochtend 16 juni tussen 8.00 en 12.00 uur.

Wat wordt er geveild?
Schilderijen, bronzen en gipsen sculpturen, religieuze objecten zoals kruizen, Maria en Christus beelden, een eikenhouten tabernakel met vergulde panelen, apothekersweegschaal, kandelaars, vazen etc. etc. Bekijk de volledige catalogus met te veilen kavels: catalogus Kunst

Een 'preview'van de veelzijdigheid van de te veilen objecten: 

Schilderij Oude Schans, vervaardigd door Joop Stierhout (Arnhem 1911-1982 Amsterdam)

Gepolychromeerd wand reliëf. Vogel in beigeblauw met bruine spikkels 42x42x4,5cm

Vergulde tabernakeldeur met afbeelding Lam Gods