HIC Kennisfestival

Het kennisfestival

HIC (High Intensive Care) heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld en geïnnoveerd tot de gewenste standaard voor gesloten opnameafdelingen in het hele land. We zijn op de goede weg. We separeren minder, we laten oude handelwijzen en reflexen los en er komen nieuwe voor in de plaats, we laten nieuwe deskundigen op de afdelingen werken en we bouwen separeerkamers om tot slaapkamers voor verwanten. Maar we zijn er nog niet, dus gaan we ‘Back to the future?’

Naast alle directe belanghebbenden willen we deze keer ook alle andere betrokkenen uit de keten een stem geven in de topzorg die HIC moet zijn en blijven. Wij willen alle actieve en vernieuwende professionals, ervaringsdeskundigen, verwanten, directeuren en bestuurders uit de ggz betrekken om de opgedane kennis van de afgelopen vijf jaar en de laatste inzichten, ontwikkelingen en innovaties te delen.

Reinier van Arkel is tijdens het HIC-Kennisfestival vertegenwoordigd met een presentatie door Caroline Truijens, klinisch psycholoog binnen de HIC van reinier van Arkel  & Frank Meeuwsen (Centrum voor Bemoeizorg) over het belang van samenwerking met ketenpartners bij herstel.
Paul Hoppener, psychiater en o.a. werkzaam op de HIC van Reinier van Arkel, houdt een presentatie over de dilemma's omtrent comorbide middelen op de HIC.
Gerdien Vrielink, lid van de Clientenraad vertelt op indrukwekkende wijze over haar persoonlijke ervaringen met separatie.


Met vijf jaar HIC en alles wat er bereikt is en natuurlijk het 575-jarig bestaan van Reinier van Arkel hebben we wat te vieren!

Dat doen we op een feestelijke locatie in ’s-Hertogenbosch: de Verkadefabriek. Waar eens de koekjes en kaakjes gemaakt werden door de meisjes van Verkade, organiseren we nu een geweldig festival met toonaangevende sprekers uit binnen- en buitenland. Het programma bestaat uit meerdere onderdelen die plaatsvinden in de verschillende zalen van de fabriek en die ruimte bieden voor inbreng en discussie vanuit de verschillende disciplines. Geïnspireerd door het programma en de locatie verlaat u het festival met kennis en kunde, gemotiveerd om verder te gaan met HIC en lachend als de meisjes van Verkade.

Voor meer informatie en inschrijven voor het HIC Kennisfestival verwijzen wij u naar de website van het HIC kennisfestival